Wat kun je van mij verwachten

Sinds 1977 ben ik werkzaam als gediplomeerd kraamverzorgster. Vanaf 2002 als zelfstandig kraamverzorgster.

Ik heb jarenlange ervaring in de kraamzorg. Die ik o.a. op peil houd door het jaarlijks volgen van bijscholing. Met name op het gebied van borstvoeding. De bijscholing is landelijk geregistreerd en ik kan je indien gewenst inzicht geven in mijn certificering.

Persoonlijke intake 

De kraamzorg start met de telefonische intake. Tijdens dit gesprek worden verschillende zaken als aanmelding, verzekeringen en werkwijze besproken. Ongeveer 9 tot 6 weken voor de vastgestelde bevallingsdatum zal ik contact met je opnemen om een afspraak te maken voor een persoonlijk intake gesprek. Dit vindt plaats bij jou thuis. Op deze wijze kun je in een persoonlijk gesprek kennismaken en worden je vragen en wensen betreffende de kraamzorg besproken.

In een persoonlijk gesprek kennismaken.

De aanmelding 

Kies je mij als je kraamverzorgster, dan is mijn advies de aanmelding voor de derde maand van je zwangerschap te regelen. Voor aanmelding en vragen ben ik bereikbaar via e-mail en telefoon. Je kunt je inschrijven door het contactformulier in te vullen. Na ontvangst krijg je van mij of het bemiddelingsbureau een bevestiging. Een bemiddelingsbureau regelt voor mij de administratieve afhandeling naar de zorgverzekeraar.

Aantal uren kraamzorg 

De indicatie van het aantal kraamzorg uren gaat volgens het landelijke indicatie protocol, deze wettelijke regeling wordt uitgevoerd door de zorgverzekeraar en de verloskundige stelt de indicatie. Het aantal uren is gemiddeld 49 uur verdeeld over acht dagen, minimaal 24 en maximaal 80 uur. De uren worden met name afgestemd op de persoonlijke situatie van jou en je gezin.

Je moet rekening houden met een eigen bijdrage.

De zorgverzekeraar en de tarieven 

Alle zorgverzekeraars vergoeden de kraamzorg die ik via Kraam & Zorg verleen. Door samenwerking met verschillende regionale bemiddelingsbureau’s kan ik de continuiteit bij uitval door ziekte of calamiteiten garanderen. De kwaliteit van zorg wordt gewaarborgd door de HKZ certificering van de bureau’s. Afhankelijk van waar en op welke wijze je verzekerd bent moet je rekening houden met de wettelijke eigen bijdrage, afhankelijk van de soort verzekering wordt dit soms deels of volledig vergoed. Het is verstandig vooraf je op de hoogte te stellen van de polisvoorwaarden.

De kwaliteit van de kraamzorg 

Door regelmatige scholing, intercollegiale toetsing en workshops laat ik mijn vaardigheden toetsen. Hierdoor blijft mijn vakkennis op peil. Ik ben o.a. in het bezit van het WHO/Unicef borstvoedingscertificaat.

Contact >

“Wat hebben we een heerlijke kraamweek gehad!”

7

Wat hebben we een heerlijke kraamweek gehad!
Zodra we uit het ziekenhuis kwamen stond Femia op de stoep om alle zorgen uit handen te nemen. Hierdoor konden wij volop genieten van ons kleine ventje.
Femia heeft ons veel geleerd en veel tips gegeven over de zorg van ons kindje. Maar stond er bijvoorbeeld ook op dat we zelf ook rust namen. Mede daardoor ging het herstel na de keizersnede voorspoedig.
We zouden Femia zeker aanbevelen!

Fam. Velthuis

Femia is echt mijn reddende engel geweest

19

Femia is echt mijn reddende engel geweest. Heerlijk hoe het huis op orde is en je nergens omkijken naar hebt. Zo ontzettend lief in de omgang met onze dochter en als er dingen zijn die lastig gaan dan sleept Femia je er wel doorheen. Eigenlijk wilde we haar niet meer kwijt maar kan ze nog nog meer mensen gelukkig maken.

Rosalie

Lees meer ervaringen >